Monday, April 11, 2011

Tips TerBAEK ketika EXAM1

Assalamualaikum!!!

Aishh,ngantuknya! Err pukul 2pm ada kelas,ada kelas ada kelas oleh itu aku ada satu etika/tips yg tak pelik tapi benar berlaku ketika exam di kolej dan university!! Bukan hnya di Sekolah itu zaman budak2 sekarang kita dah zaman university so tinggalkan zaman sekolah anda itu yer!!



Tips Terbaru Ketika mengambil Exam
-Selalunya semua nk lulus dengan cemerlang gemilang tapi temberang!!! wakakakaka oleh itu inilah etika yang diguna pakai ketika exam!

  • Kebiasaannya pada malam sehari sebelum exam pasti ada yang baru terhegeh-hegeh nak study,katanya study hard tapi sempat lagi berfacebook (ini adalah tips terbaru)
Diceritakan seorang hamba ALLAH dimuka bumi ini,katanya Kalau aku x On Facebook Sehari makanya esok aku xboleh jawab Exam,makanya aku harus berfacebook sambil belajar!!

Aku Study Hard NI!!!!!

  • Mengelamun semasa study
Diceritakan oleh hamba ALLAH yang suka mengelamun sebelum study katanya itu adalah habitatnya kerana masa study kalau tak mengelamun tak sah,nnti masa exam benda yang dia mengelamun tu akan igt untuk jawapan exam

Asal kalut...tak studylah tu!!

  • Harus Bawa Toyol!!!
Benda ni dah lama tetapi masih diboleh pakai hingga kini,tips ini digunakan ketika zaman sekolah,bukan takat yang bodoh sahaja yang dapat anugerah pengarah pun pakai toyol nak berjaya!

  • Belagak Pandai Masa Ambil Exam
Diceritakan oleh seorang junior tempatan dan namanya adalah dirahsiakan,seorang senior ini belagak pandai semasa exam Introduction to culinary arts skill tp hampehnya skill meniru junior akhirnya menjadi bahana di facebook!!

Tips TERBAEK INI!!!
  • Pikat hati Lecture yang jaga exam
Dengan bermodalkan muka macho ala-ala Brad Pitt ataupun Christiano Ronaldo Mahupun Maher Zain! makanya lirikan Senyum pada Lecture yang jaga exam itu haruslah mmbuatkan dia cair!! Bagi Yang PEREMPUAN hnya menggoda salah seorang PENSYARAH LELAKI TERKENAL DI UNIVERSITi KORANG YANG GATAL2 tu mudah ajer,hnya berpakaian seksi ala-ala Maria Ozawa habis last kat Malaysia ni Fasha Sanda dari Sg Dua Penang,wakakakkaakaka!!!

  • Handphone Mesti IPHONE HTC,BLACKBERRY,NOKIA (yang ada microsoft phone),SONY ERICSSON Dan Yang Canggih Manggih!!
Diilhamkan oleh pelajar kolej terkemuka,jika diberi slide ketika belajar hasilnya hnya perlu convertkan dalam phone yang ada Microsoft Phone 7(ala hp canggih masa kini),makanya hanya bermodalkan itu semua anda tak perlu baca buku hnya masuk kelas bawa hp jer,lecture korang pun pakai 3310 jer tau!!! tak mampu nk beli mahal! atau saja xmau tunjuk yang handphone dia lagi mahal!!

  • Pakai Selekeh masa Exam!!
Kalau korang pakai lawa-lawa nnti mmber korang yang dok sebelah menyebelah tu tergoba(tips bg bukan kaki bodek lecture etc) oleh itu pakai selekeh seselekehnya!Pastu baju korang mestilah sediakan jawapan sepenuhnya! biar burok asalkan bijak dalam buat toyol dibadan!

  • Masa Exam Selamba buat2 tido!
Diceritakan oleh rakan seperjuangan ini,semasa exam dia saja buat2 tido sebab nk cari jawapan dalam mimpi katanya (hsuushhh tips xleh pakai! better tido jer masa exam kalo xleh buat!)

Ilham Datang Dari Dalam Tido!! Ngehh!

  • Cari Jawapan pada Soalan
Hah!! Benda ni selalu berlaku !! Dok baca elok ja soalan tu tengok dalam soalan ada jawapan..!! ngehh!! tak caya korang carilah sendiri!!

  • Curi paper hak milik kolej
Kebiasaannya masa exam akan diberi kertas kajang,so apa kata korang curik jer paper tu pastu tulis jawapan sebijik2 sebelum exam(ala aku tahu korang buat dan tips ni selalu orang guna bawak toyol yang tersedia sekali!!) x smpai 5 minit masa jawab tetiba dah siap!! muhahahhaahah HAMPEH TOL!

Tips diatas kadang2 itulah yang dipakai oleh pelajar zaman altenetif sekarang,zaman dah maju jadinya ramai yang jadi tak betul masa exam,apa korang ingat budak2 kolej tu semuanya pandai sgt ke??? Bajet pandai ada ar,hnya sesetengah sahaja boleh dipercayai seumur hidup masa belajar,apa korang ingat yang belajar hard tu pandai sgt ke?? bukan nk mngutuk taw! tp realiti hidup jangan igt masuk ipts semua tu pandai,sesetengah sahaja,ok yg lebih kaki bodek lecutere tp kalau dpt lecture yang bagus makanya tak dpat lah nk bodek..mcm Miss Roby Zureaimy,lecture yg Straight to The Point!!! No Bengkok Bengkok!!! Lurus Jer!! Nk jawapan Sila BAca Buku...!! Time To Change's!! (katanya didlam blognya)

Apapun Good Luck Dalam Exam.!! Ingat Kejayaan Anda Penentu Masa Hadapan!
Selamat Maju Jaya
Man Jada Wa Jada
Sekian Terima KaseH

Oleh itu amalkan mana yang patut
Jangan kata artikel ni saya yang ajar ok
Hnya tips yang diamabil dari *****.blogspot.com!

IniArtikelAinaaAbdulAziz