Thursday, September 29, 2011

Harapan Pelajar


Assalamualaikum...

Kisah ini adalah realiti,dan memang realiti,bukan hedak aibkan sesiapa dan bukan hendak burukkan sesiapa yang berpangkatkan DATO',Penolong Kanan Hal Ehwal Pelajar Dan Pelajar
...




Sejujurnya,saya juga bukalan pelajar cemerlang dan yang terbaik di universiti terbabit,dan saya punyai bnyak yang kena bayar untuk habiskan belajar di kolej terbabit.Dan Sebelum itu saya memohon jutaan kemaafan andai ada yang terasa nnti termasuk diri saya sendiri

Seperti yang kita tahu,kolej itu terlalu gah di kotaraya,sistem IT yang lengkap,Multimedia yang canggih,sistem pembelajaran adalah berteknologikan Mircosoft Word Power Point 2010 untuk menghasilkan satu pembelajaran yang sistematik dan mudah di fahami,dengan mengunakan slide pelajar tidak perlu lagi untuk membawa buku teks yang tebal ke kolej hanya membawa pen dan buku kerana pensyarah akan membuka slide dan menerangkannya.... Berteknologikan IT membawa tuah kepada kolej ini apabila dimenangi pelbagai anugerah dan meraih kejayaan yang tinggi di dunia luar .....

Dan diantara anugrah yang diperolehi oleh cosmopoint adalah ..
MSC Status
PIKOM IT Award
Enterprise 50
Dan Lain-Lain

Cosmopoint BERHAD,sebuah syarikat yang berteknologikan komputer dan IT,semuanya IT dan sistem pembelajaran juga IT dan bak kata pepatah semuanya IT lah hatta nk masuk tandas juga kena scan mata dulu,yelah nk tahu pelajar ke staff .... (oh merepek itu).

Pada awal 2007,Ilham Bekas Pelajar US dalam bidang IT ini telah mendapat idea untuk membuka lagi satu produk untuk mengembangkan idealogi untuk membina insan yang gemilang di era wawasan 2020 makanya muncul Lah ... Kuala Lumpur Metropolitan University College (KLMU) dengan bermodalkan Prof Ungku Aziz,makanya ramai yang berminat nak masuk KLMU termasuk penulis ini .... hehehehehe,

Bukan hendak mengutuk disini yer,kolej ini canggih serba kekuatan katanya,dalam jobstreet bnyak jawatan kosong untuk bekerja di KLMU,saban bulan asyik tukar je pensayarah,staff dan orang atasan. tidak hairanlah kalau dalam satu kompeni ada BATU HAPI!!! Oleh itu apa yang hendak di paparkan ialah,kolej yang selalu kuar iklan ni memang cantik di luaran,dan semuanya bakal graduate satu hari nanti di PICC bersama Canselor yang baru ....

Akan tetapi yang sedihnya adalah ....











KLMU memang canggih dan kecanggihan itu memang tidak dpat dinafikan lagi,makanya
pada perjumpaan kelab KLMU pada kali pertama dahulu,Pihak PKPIM KLMU minta untuk
menaik tarafkan surau ini dan minta meletakkan pembesar suara azan di bahagian basement
namum keputusan sungguh menghampakan.Surau KLMU terlalu DAIF walaupun kemudahan
lain tersangat canggih akan tetapi lihat lah dunia, bukan hendak meminta simpati pada KLMU
seandainya penulis ini terlalu extream tentang agama dan terlalu alim oh itu bukan penulis
yang bernama AINATUNNADIA mungkin itu USTAZAH AINA,sbb AINATUNNADIAH AZIZAN
hanyalah pelajar biasa sahaja bukan orang atasan KLMU untuk minta ubah surau KLMU itu.

Ingat
Ini bukan kerana politik mahupun apa-apa agensi perbadanan,penulis adalah ahli kelab
PKPIM KLMU dan juga ex majlis perwakilan pelajar yang tidak bertauliah dan tak diiktraf pun
makanya sebagai seorang pelajar ,penulis tidaklah se"ALIM" mana pun,tidaklah se"SOLEHAH"
dalam rancang SOLEHAH TV Al-Hijrah tu,dan bukanlah Ustazah dalam rancangan
Ustazah Pilihan di astro oasis itu.... Ini adalah rintihan sebilangan pelajar yang penulis dapat
ada yang berkata kecewa dengan sikap KLMU kerana Kolej sahaja lawa tp surau ..??
Wallahualam ....

Seandainya Kolej baru siap pada 2012/2013 yang diperkatakan itu adakah surau di kolej baru
seperti gambar diatas ... Mengharapkan Dato Idrus tahu bahawa kenapa asyik diperlekehkan
pelajar dek kerana pembagunan KLMU yang bergitu pesat dan maju tidak tahu bahawa
disabalik semua itu hikmahnya terletak pada sebuah surau yang kecil di pinggir basement
bahagian bawah KLMUC .......


Harapan Seorang Pelajar
KLMU 2011