Tuesday, October 11, 2011

Oh Najwa Latiff ~~~~

Assalamualaikum ...



Hari Ini Kita Akan Cerita Tentang Najwa Latiff



Korang-korang kenal Najwa Latif ?? Pelajar Umur 16 tahun yang popular dgn lagu Cinta MukaBuku,boleh dikirakan beliau ni mcm Justin Biebier la tp perempuan yang popular pada usia muda dan masih sekolah lagi ....!

Penulis ada cerita ttg lagu cinta mukabuku ...
Setiap kali sembang dengan kawan-kawan 
akan penulis nyanyi awal lirik sahaja

Kita Berkenalan Hanya Dalam Laman Muka Buku ~~ Lalalala

Hahaha,dengan macam funny an,tp itulah siap goyang kepala dgn badan lagi konon-konon ada guitar kat tangan laa .... hahahaha,lepas tu geleng-geleng kepala kt kedai mamak!

Oh tidak penulis dah terpengaruh dengan Najwa Latiff gamaknya,hahahahaha
kadang-kadang remaja berusia 16 thun boleh cetuskan fenomena seni tanah air, disebabkan rezekinya melimpah-limpah ala-ala durian runtuh makanya tidak hairanlah dia ni popular ala-ala Justin Biebier ... Opss Jgn nk samakan yer dgn jB kalau tiba-tiba dia dah kaya n then popular smpai kt luar negara pulak tu .. hahaha

Video Clip Official Cinta Muka Buku mencecah 2juta Penonton Setiap Hari dan boleh dikatakan beiau telah kalahkan artis-artis yg dh lama bertapak kat Malaysia ni .... kalo x caya try tekan link ni ... 


Makanya,bila dah jadi artis tidak hairanlah konterversi keliling pinggang,dan publisiti pun mncurah bnyak kearahnya ... itulah namanya artis .. a r t i s, biasalah artis ...lalalalalalalala

Kita Berkenalan Hanya Dalam Laman Muka Buku ~~ Lalalala

Tapi an cinta mukabuku ni kadang-kala bahaya jugak,err faham-faham jelah,teknologi sains yang tidak berasaskan islam boleh membunuh fikiran tahu tak..? t
tahukah anda bahwa teknologi dari media barat ni kadang-kadang kalau kita tak guna dengan baik akan membunuh atau meracunkan fikiran, iyerr tak tipu kalo tak caya cuba lah uji diri sendiri .....

Berapa Kerap korang layan fB dari layan bacaan al-quran ..?
1 >>> 5 >>>> 10

Berapa kerap korang layan Youtube dari layan video zikir dan selainnya?
1 >>> 5 >>>> 10

Berapa kerap korang merapu dekat fb dari cakap benda ilmiah di fb ?
1 >>> 5 >>>> 10

Berapa kerap korang dengar lagu nasyid dari layan lagu rock dan sebagainya ..?
1 >>> 5 >>>> 10

In relationship korang tukar berapa kali dan berapa kali korang tension?
1 >>> 5 >>>> 10

Dah Berapa Bnyak korang upload gambar korang kt fB lepas tu padam balik lepas tu upload balik ..?
1 >>> 5 >>>> 10

Berapa kali korang on fB ..?
1 >>> 5 >>>> 10

Berapa bnyak fB korang ..?
1 >>> 5 >>>> 10

Manfaat ke fB ni ..?
1 >>> 5 >>>> 10

Berapa bnyak dosa korang-korang kt fB ..?
1 >>> 5 >>>> 10

Berapa kali korang mncarut dan maki dalam fB ..?
1 >>> 5 >>>> 10

Antara Asgmt dgn fB mana lagi banyak korang buka dan buat ..?
1 >>> 5 >>>> 10

makanya penulis nk bagi jawapan untuk penulis 5 jer semua,hehehehehe


Amacam Comel an .. makanya tergoda lah jejaka-jejaka kt luar sana tu!

Kita Berkenalan Hanya Dalam Laman Muka Buku ~~ Lalalala

Sementara korang layan nk buat result tu an ...
meh kita layan lagu cinta mukabuku ni





nih penulis kasi lirik lagi .. x suruh hafal yer sekian terima kasih .. (:
Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. benarkah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku