Sunday, October 9, 2011

SMS RINDU

Assalamualaikum .....

Pernah tak kita ucapkan pada ibu dan ayah kita yang kita tersangat-sangat merindui mereka?
Pernah tak kita sms atau chat kt fB yang kita nyatakan kita terlalu merindui mereka ..??





Mungkin ada kata ya, dan ada kata yes,i miss my mom n dad so much (^_^)
Tapi kenapa kita tak buat setanding sms dan chat yang kita pernah berikan pada kekasih hati kita..??

SMS Kekasih

  • Bie,i rindu kt u,kalau i x jumpa u,hidup i akan mati tnpa u ..(-_-)
  • Ma,mana ma ni,pa rindu laa,kenapa ma x angkt fon pa,pa ada wat salah ke..? ):
  • Syg,i dh balik ni,mana syg,rindu rasanya i ingt nak bawak u jalan2 kt BB malam ni?
  • abi,umi rindu kt abi,lama x jumpa ni,semalam x nmpak pun kt kolej,mana abi pegi?
  • Darling,u x rindu kt i ke? baru semalam jumpa u dah rindulaa hurmm ... (-_-)
  • Yang,malam ni syg dtg umah i yer,ayah ngn ibu xde,rindu laa nk jumpa dgn syg ... (:
Mungkinkah itu diantara sms yang pernah korang hantarkan pada kekasih korang? mengaku lekas cepat hahah seh malu an ... oklah penulis berani berkata-kata yang penulis ni tidak pernah couple dan sebagainya pengalaman itu bermula dari Sekolah Menengah Teknik di sebuah negeri terletak di Pulau Pinang.Pernah terbaca sms rindu dari seorang kawan pada kekasih hatinya yang belum pasti akan menjadi suaminya kelak ... atau ayat pasrah rindu di FACEBOOK ..??

Status Rindu Facebook
  • aku terlalu merindukan dia dah lama aku x nmpak dia on9
  • hurm rindu kt my lovely honey laa 
  • erk ... ntah laa eden pun x tahu lebih tu .. lalalala

Semasa Program Di USM Pulau Pinang,ada seorang Fanslitator ini pernah berkata,adakah cinta adik-adik di sekolah itu berkekalan sehingga ke akhir hayat atau hnya sekadar suka-suka?

Well,wawancana besama penulis kali ini adalah berkaitan dengan rindu seorang kekasih ...
kata Ibu Berkawan Biar Seribu Berkasih Biar Satu .......

Sepanjang berada di Kuala Lumpur ini,bila penulis rasa sunyi dan sepi kadang-kadang terasa sempit di KL ini,diakui memang terlalu merindui IBu dan Ayah di kampung.Walaupun penulis tidaklah sehebat mana belajar disini akan tetapi tetap bersabar dalam menghadapi ujian hidup.Kekasih itu hadir boleh datang dan pergi macam itu sahaja kalau dia mahukan akan tetapi cuba kalau ibu dan ayah kita yang pergi,merantaulah seluruh dunia carilah dipelusuk mana-mana,bolehkah kita jumpa yang ada seperti mereka ....?

Rindu kekasih yang sementara itu bukanlah sampai ke jinjang pelamin,kadang-kala akan pergi macam itu sahaja,ada juga yang ber'istikhoroh untuk memanjangkan jodoh,tp cinta remaja boleh penulis samakan dengan cinta monyet ...

Tahukah korang RINDU MONYET..?
rindu yang tak tahan lama,ala macm monyet laa,ahahaha
monyet pun tahu rindu tau!! cuba korang-korang pergi kat monyet lepas tu cakap
'Oh monyet aku rindu padamu'
apa monyet itu akan cakap?
kalau tak percaya buatlah,monyet kat kL ni banyak tau!

Penulis berceritakan tentang rindu ....
Rinduilah Ibu Selagi Dia Masih Bernyawa .....
Rinduilah AyahMu Selagi Dia Masih Ada ....

Kekasih MU sentiasa merindui MU
Siapakah KekasihMU itu ...
YA Rahman Ya Rahim
Ya Rabbul Izzati ....

Andai kau Merindui Sahabat Mu
Rinduilah Dia Selagi Dia Masih Ada
Andai Kau merindu KekasihMu
Kau Doakan semoga dia MERINDUI ILAHI sebelum dia MERINDUI mu

Wah bermadah pula penulis ni ...
heheheh .... terasa macam lebih-lebih pula penulis ni yer 
hohoho ..rilek2 dont emo2 disini.

Andai Kita terlalu rindukan kekasih kita...
kenapa kita tak boleh rindukan ibubapa kita seperti kita rindukan kekasih kita ...
jangan citer kalau sms ibu atau ayah setakat nk minta duit belanja an ..?
Ibarat kata member seorang penulis ni 
(MAKBAPAK FINANCE .. ) Lalalalalala ...

Cuba Korang Tetapkan Iman di hati korang andai korang rindu kat seseorang ini
"Err Awak,Saya Rindu dan Sayang Awak Hnyalah Kerana ALLAH swt"
Ikhlas ek bukan hnya sekadar ucapan 

Oklah Selamat Malam 
artikel ni tak bermanfaat pun hnya sekadar bercerita sahaja ... (:

Meh Layan Lagu 'aku merinduimu' dari kumpulan Devotees ..