Thursday, November 3, 2011

Laarnie Marry Paulus

Assalamualaikum !

Masih ingat akan saudara ini , beliau dari Sabah baaa......


Ini Artikel Pasal Beliau
Kak Marry!!!
Itulah rutin harian saya tika bersama kakak dari seberang tanah air ini,Laarnie Marry Paulus,anak kelahiran Sabah beragama kristian,mengambil jurusan Bachelor Of Arts Accounting And Finance,Dilahirkan pada june 16 1989 dekat sabah ler ...

Rindunya nk dgar Kak Marry Marah...
Selalu sahaja ada benda tak kena dekat penulis sbb tu kak marry selalu marah,taktala senja berlabuh malam,penulis hnya tak basuh pinggang sahaja tetiba beliau marah penulis dgn nada serius .. huh,sabar jelah nak buat macam mana kan,nasib badan,nak nagis jugaklah masa tu tapi rilek je tengok tv,sbb belum hilang lagi letih di badang masa tu baru blik kelas ! huh,mcm tulah hendaknya kan kak marry ......

Kalau tak balik kampung Kak Marry akan teman...
Ingat lagi masa tu penulis ada program dekat kolej,so kak marry kerja masa tu,balik malam sangat,pada malam itu penulis memang dah letih sangat-sangat so nak tidur tiba-tiba kak marry terjah secara am dan sopan sbb takut tak tentu pasal ,akhirnya kak marry tidur diatas katil Mimi,heh kak marry ni,macam-macam laaa~~~

Exam,Result dan Kejayaan
Kak marry ni tak pernah rasa putus asa,sebab kejayaan itu ada dimana-mana,bila rasa gagal je kak marry ni penyumbang semangat sikit walaupun ada sedikit perli disitu ,hahahahaha!! tapi kak marry akan rasa bangga sebab bila penulis lulus dalam satu-satu subjek itu,beliau tumpang gembira katakan ~~~

Rumah,Kemas dan Bersepah
Kalau penulis tak kemas rumah ,makanya Kak Marry akan kemas dan bila Kak Marry kemas makannya akan bersih dan bila smpah penuh Penulislah akan membuangnya di tong sampah.Itulah rutin harian penulis dan kak marry dan kami berdua tidak pernah merungut walaupun sedetik dan sekejap .. cuma kak marry tu kan **aku baru tak basuh pinggang bising satu umah!***

Izin ....
asal nak bawak masuk lelaki je ,kak marry minta izin kat penulis,makanya sehari itu penulis izinkan tp tidak kuar bilik langsung sehingga lelaki itu balik ke rumahnya. Hormatnya Kak Marry pada penulis ni kan .....

Tanya ...
Solat,ada juga lah dia tanya andai penulis tak solat,hehehe pesanan suruh solat agar berjaya ingat tuhan ....~~~

Shopping~~~
Bila time shopping je ,penulis akan teman dan teman beli barang-barang kak marry kadang-kadang smpai ngantuk dibuatnya .. kahkahkahkah~~ teruk kan !!

Pendengar Setia
Kadang-kadang kalau Kak Marry ada masalah dia akan chat dgn penulis di fB... penulis akan sama-sama kongsi masalah dengan Kak Marry ini ..~~~

Kak Marry ini dah jadi sebahagian hidup dlam diri saya,saya anggap dia mcm kakak saya di sini,cumanya dia beragama kristian.Kadang-kadang kalau tiada dengar suara dia marah rasa rindu. hehehe.. lawak pun ada Kak Marry ini yelah rasa bosan duduk sembang dalam bilik dgn dia kadang-kadang buka gosip lalalalalala.Tengok tv sama-sama,makan sama-sama satu umah.Masakkan dia ..erk no komen lah kadang-kadang suruh orang testing dulu A+++ ke tidak,heh kak marry ni~ adoyai~~~

@terpelihara~

No comments:

Post a Comment

Komen Anda Mestilah Membangun Kalaupun Entri Post Saya Merapu