Thursday, February 2, 2012

Take Easy

Assalamualaikum Wbt .....

Haa hari ni den nak tunjukkan satu toturial yang mudoh dan simple lagi meny'implekan .... malah budak tadika pun tahu buat dengan benda alah ni ...





memandangkan megaupload dh kena tutup dn onwer-nyer dh kena tangkap dgn FBI USA,makanya ada masalah dalam hal ini .... xleh doh nak upload movie yer tak..???

tapi trend aku tak suka guna megaupload dan still gunakan yg lama untuk download vidoe atau movie iaitu di http://www.savevid.com/ ....

mudah jer .. dan sekarang disebabkan megaupload dh kena tutup banyak pula movie kat youtube bertebaran yer,hehehe makanya bertambah senang lah nak download sebagai contohnyer adalah

Untuk Permulaan Sila ke Google dan search : Savevid
kemudian lihat agenda seterusnya

kotak hitam yang aku tanda itu adalah link untuk url ..

URL untuk apa ..?? URL dar Youtube ...

Meh Ikut Step Meh
Step 1 : Di Youtube korang leh cari lagu apa yang korang suka tapi untuk vevo youtube kadang-kadang link tu tak boleh masuk makanya tak boleh download lah video tu,tapi ada sesetengah syarikat rakaman tak suka hak milik mereka dicerobohi.....nnti diakhir step ni kita tunjuk contoh yer 

Mula-mula 
copy link url video yang korang suka itu


Kemudian Paste pada Link URL di Savevid itu


Dan Kemudiannya klik "Download"


Selalu akan kuar benda alah ni ... klik sahaja RUN 
Kemudian akan kuar yang mcam ni pula


Situ ada list ...dimana korang boleh pilih bentuk format video yang korang suka,tp selalunya aku akan pilih MP4 sbb high quality dia leh tahan ... 

Lepas korang klik mana pilihan format video korang secara otomatik dia akan download video itu untuk korang ....

see mudah an ..
selamat mencuba .....

@artikelterpelihara2012