Thursday, August 23, 2012

Tayangan Perdana Aidilfitri


 
 "Menjelang Hari Raya Berakhirnya Puasa ..... Suasana Riang Ria lalalallalalaa"



 Bila sebut pasal raya,Abi sering pesan di buka tv hnya dengar takbir raya sahaja bukan tengok setan ..?? setan ?? ya ya ya ya dan ya sebab semua stesen tv akan kuarkan drama di hari raya kan ,so ada yang manfaat ada juga yang terlebih manfaat hendaknya ~~ 

 So hari ini adalah syawal ke empat , so penulis berkesempatan menonton ra one drama hindi di TV3.So inilah dinamakan hiburan yang terBAIK untuk kita tonton di hari raya ~~~


 Tahukah korang masa lagu chammak challo tu penulis dok geleng kepala, oh sungguh hampeh bagaimanakah penulis boleh terpengaruh dengan cerita ni pun tak tahu,walaupun teknik CGI filem keluaran EROS International ini hebat dan berkesan 100% 3D,after effect,dan adik beradik yang lain kan namum scene kereta api dalam filem Ra.One adalah sama babak scene dalam filem Spiderman 2 dan juga Robot lakonan Superstar Rajinikanth .. korang kenal Rajinikanth?? tak kenal haa ni gambor dia 


  Walauweiii dua-dua filem ni guna HERO terlajak usia wei walaupun aku minat!! Scene ROBOT paling penulis suka ... well pebret katakan ~~~



 Teknik CGI yang mampu industri filem malaysia lakukan malah lebih dr yang asal... apa yang hendak disampaikan dalam filem Ra One ini bak kata Moral Of The Story lah kan Kasih Si Shenkar pada Prateek anaknya itu tiada kesudahan ,kenapa ayahnya cipta Ra One sebab hendak puaskan hati anaknya dan memberi hadiah di hari lahir Prateek.Jadinya kasih Ayah tiada belah bahagi kerana ikutkan hati dan hendak puaskan hati ayah makanya sanggup merekacipta satu permainan animasi yang dimana memakan diri sendiri .. Oh sungguh aku terpengarauh 100% dalam filem ini makanya tidak mustahil jika  satu hari nanti aku bekerja di EA Games kat US tu makanya aku pun nak buat kuar satu permainan games yang wujudlah wahahahahha sungguh merapu!!!

Sementara itu di RTM 2



OH MY HINDI !! Koi Mil Gaya Weii

  Kisah ayah si Rohit nak jumpa Makhluk Asing dan percaya akan kewujudannya makanya bila satu hari kapal angkasa terbang makan angin di bumi maka terjadilah satu kemalangan yang mengakibatkan kematian ayah Rohit dan kecacatan fizikal pada Rohit ...... Mungkin sebab Rohit telah cacat fizikal dan pemikirannya adalah kebudak-budakkan makanya ditakdirkan dalam skrip arahan Rakesh Roshan ini maka muncullah Jadoo ,seekor makhluk asing yang turun ke bumi diamana time tu Rohit main komputer ayahnya .. wahaahahaha makanya Rohit menjadi bijak setelah Jadoo menolong beliau dengan mengantikan akal beliau seperti lelaki normal dan bijaksana ~~~~~

 Berbalik pada Ra One tadi namum ada perbezaan dalam Koi Mil Gaya sebab Alien dengan Animasi cuma huruf A sahaja yang sama nama belakang tak sama Wahahahah namum teknik CGI dan greenscreen lah yang banyak membuatkan anda teruja .... So penulis paling tak suka scene last dalam ra one itu !!


  Inilah scene last tu kenapa tidak heronya orang lain mybe Shah Rukh Khan yang sesuai bak kata penulis skrip filem ini ~~~

 Half Time ???
Sungguh kita lalai di Aidilfitri tanpa kita sedari ....
Anas menceritakan: “ Ketika Rasulullah saw berhijrah ke Madinah, ada dua hari raya yang disambut meriah oleh penduduknya. Maka Baginda bersabda yang bermaksud: “Sesungguhnya Allah menggantikan untuk kamu dua hari yang lebih baik daripada itu, iaitu Aidiladha dan Aidilfitri .” (Hadis riwayat Abu Daud dan An-Nasa'i)

No comments:

Post a Comment

Komen Anda Mestilah Membangun Kalaupun Entri Post Saya Merapu